tirsdag 27. april 2010

Uke 16 og 17

Noen uker går fort unna. Denne perioden har vi kontaktmøter og jeg bruker mye tid på å forberede dem. Er blant annet derfor jeg er noe sein med å oppdatere bloggen for tiden. Forrige uke hadde elevene presentasjon av forslagene til den miljøvennlige bilen og reklame til bilen. De har vært kjempeflinke, morsomt å se hva de får til når de får mer frihet. Dagen etter presentasjonene hadde jeg og Tom Eilertsen (inspektør på skolen) foredrag på en konferanse om entreprenørskap i skolen. Her er en av de to Preziene vi brukte i foredraget. Prezien har med flere elevarbeider som jeg tror det kan være morsomt for mange å se. Etter at Prezi åpnet for gratis lærerkontoer har jeg brukt dette programmet noen ganger. Må si at jeg foreløpig er meget positiv. Jeg liker dynamikken du kan få til med en Prezi (spesielt sammen med en digital tavle), og har allerede begynt å vurdere en oppgradering.
Når det gjelder de digitale læringsressursene var Zeppelin gulljakten ressursen for uke 16. Spillet tester på en morsom måte kunnskaper og forståelse om ordklasser i norsk. Læringsressursen for uke 17 er Plasteline interactive logic games. Her kan man finne meget gode og varierte problemløsningsoppgaver. Dessverre må man betale for mange av spillene, men de spillene som er gratis er morsomme og utfordrende.

mandag 12. april 2010

Uke 15

På trinnet vårt holder vi fortsatt på med SikkSakk Europa. Elevene har nå laget et forslag til en miljøvennlig bil. Fram til neste tirsdag skal de være ferdige med en reklame om bilen. Elevene har bra frihet til å velge hvordan reklamen deres skal være. Jeg tror nok flere vil ønske å bruke papir når de lager reklamen, men de digitale verktøyene de for eksempel kan velge er Powerpoint, Photostory, Movie Maker, Story Creator 2 og Jaycut (eller andre programmer som de kjenner til). Denne ukens læringsressurs er også Jaycut. Det er et program på internett der du for eksempel kan lage digitale fortellinger med både bilder, lyd og film.

Uke 12, 13 og 14

Da er jeg i gang igjen med bloggen etter en lengre pause. Uke 12, 13 og 14 koblet jeg til påsken og laget derfor en påskemappe i Fronter til elevene. Elevene kunne lese om påsken og gjøre oppgaver. Jeg brukte for eksempel Larry Ferlazzos blogg (som jeg har nevnt tidligere), som har mange lenker til forskjellige ressurser om påsken.