mandag 2. november 2009

Uke 45

Da er vi kommet til uke 45. Denne uken skal vi ha matematikkdag på tirsdag og vi skal begynne å skrive på fantasyfortellingene. Synes det er på tide å legge ut en matematikklink som jeg synes er veldig bra. Spillet Tallus kan spilles sammen med andre. Det utfordrer tallforståelsen og er et godt eksempel på at det kan være morsomt å lære.

3 kommentarer:

 1. Hei Roar

  Ser at du også har byrja å blogge, :) fann sida di via D&B!

  Har du hatt nokre runder med elevar, kollegaer og foreldre om korleis de skal byrje med blogginga?

  Er i startgropa med å blogge, og lurar på korleis eg skal leggje det fram for elevane mine på 4. trinn.

  Mvh.

  Kim

  SvarSlett
 2. Først må jeg si at det var veldig hyggelig med kommentar på bloggen min :) (den første kommentaren). Jeg har nå fått flere positive tilbakemeldinger på bloggen min, og det er veldig inspirerende. Så til kommentaren: Jeg har pratet lite om bloggen min med andre lærere, og ingenting til foreldrene enda. Tenkte å starte i det små, og så bygge på dette. Jeg har vist bloggen til en del elever. Vi lærere bør være gode bilder på hva det vil si å være digitalt dannet. Ved å vise og samtale om hvordan vi lærere bruker digitale verktøy kan vi bidra til digital danning også for elevene. Har tenkt til å legge bloggen min inn i trinnets fronterrom om ganske kort tid. Ser for meg at vi det går an å lage et rom der vi samler diverse blogger (hovedsakelig fra trinnet). Vi kan deretter samtale om og besøke sidene sammen med elevene. Både vi lærere og elevene kan dermed være eksempler på god bruk av digitale verktøy. Har tro på at dette vil stimulere flere til å lage blogg/hjemmeside. Ved at vi lar utviklingen skje naturlig og frivillig tror jeg vi unngår noe støy, og får antakeligvis mer motiverte elever. Dette var noen tanker om blogging og hjemmesider på barnetrinnet.

  SvarSlett
 3. Heisann

  Ja, eg trur også det er lurt å byrja i det små... Godt tips å lage til eit rom inne i ein av plattformane. Eg har tru på at Blogging kan bli ein god måte å vise danning- og delekultur. I tillegg til dei andre positive sidene som skrive- og leseglede, sosialt samspel etc... Me må halde fram med å bruke teknologien på ein positiv måte.

  Heia barnetrinnet :)

  Mvh.

  Kim A. Sund

  SvarSlett